Massage

Behandlingen lämpar sig för såväl aktiva personer som personer med stillasittande arbeten. Det är en djupgående massage med fokus på effekt som ökar blodcirkulationen och gör spända muskler mjuka och elastiska. Massagen motverkar även spänningar vid smärttillstånd. Behandlingen ger en rejäl genomkörare för kroppen, men fungerar lika avslappnande som lättare massageformer.


Elektroterapi

Elektroterapi är ej att förväxla med TNS eller TMS. Ryggskott, nackspärr, falsk ischias och andra akuta tillstånd behandlas med elektroterapi. Behandlingen ger kontinuerlig, flytande ström som ökar blodcirkulationen, även i vävnader som normalt är svårt att få genomblödning i. Behandlingen är behaglig och avslappnande samt minskar muskeltonus. Vad som är elektroterapins främsta fördel är att den ger en effektiv smärtlindring vid akuta problem.


Muskulering

En speciell typ av stretching där terapeuten med patientens hjälp töjer ut muskulaturen. Effekten som uppnås med musklerna är smärtlindring, avslappning och styrkeökning. Muskulering används även för att förebygga muskelskador.


Bindvävsmassage

Allmänna muskelspänningar och smärta gör att bindväven förtätas. För att öka rörelseförmågan och minska smärtan, bearbetas huden med bindvävsmassage. Detta ger en ökad blodcirkulation och minskade muskelspänningar via nervsystemet.